El sòl pelvià és una part crucial del cos però, sovint, no li prestem suficient atenció. Sabies que la salut del sòl pèlvic pot afectar significativament la nostra qualitat de vida? Si bé la fisioteràpia del sòl pelvià té un paper crucial en el tractament de problemes relacionats amb aquesta àrea, adoptar hàbits saludables també és essencial per prevenir-ne disfuncions. Descobreix hàbits clau que poden contribuir a la salut òptima del teu sòl pèlvià, de la mà de la Laura Egea, fisioterapeuta del sòl pelvià a Malgrat de Mar.
1. Com cuidar el sòl pelvià quan vagis al lavabo
- En primer lloc, per asseure’s al lavabo és important adoptar una postura correcta. D’aquesta manera, evitaràs forçar i empènyer amb la zona abdominal.
- No t’aguantis el pipí i no posposis el moment d’anar al lavabo. De la mateixa manera, tampoc vagis al lavabo ‘per si de cas’.
- Existeix un mite que diu que aguantar les ganes d’orinar enforteix el sòl pelvià. Res més lluny de la realitat. Tallar l’orina no és un exercici i pot ser perjudicial. T’expliquem la veritat sobre altres mites relacionats amb el sòl pèlvià aquí.
2. Sòl pelvià i esport
- El sòl pelvià és una part més del teu cos. Per què no entrenar-lo, també? Activa el sòl pèlvic millorant la capacitat de contracció i resistència.
- Assegura’t una bona competència abdominal
- Si fas exercicis que impliquen carregar pes, assegura’t que el teu sòl pelvià està bé, per no empitjorar els símptomes. Tingues en compte la postura, la respiració i, sobretot, no empenyis des del teu sòl pèlvic.
3. Sòl pelvià i alimentació
- Segur que ja t’ho han dit molts cops, però és important. Cuida que la teva alimentació sigui el màxim d’equilibrada possible. El sobrepès i l’obesitat poden perjudicar el sòl pelvià
- Inclou a la teva dieta vegetals, fruites i verdures. Així, evitaràs l’estrenyiment, que pot afectar el teu sòl pèlvic.
- Hidrata’t bé. Es recomana veure de 6 a 8 gots d’aigua al dia.
4. Coneix el teu sòl pelvià
- Observa sovint la teva vulva amb un mirall. Integra bé la seva anatomia i observa què passa al teu sòl pelvià quan fas una tos, una contracció o una força expulsiva.
- Aprèn sobre la importància del teu sòl pelvià. Informa’t sobre com cuidar-lo i enfortir-lo per prevenir i evitar patologies i disfuncions.
- Davant qualsevol dubte, consulta sempre un especialista en sòl pelvià, perquè t’ajudi a donar resposta a les teves preguntes.
A Egea Fisioteràpia, centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar, creiem en la importància de tenir un sòl pelvià saludable per al teu benestar general. Per això, comptem amb l’experiència de la Laura Egea, fisioterapeuta del sòl pelvià. Ella et podrà guiar perquè puguis implementar aquests hàbits saludables i et proporcionarà un enfocament personalitzat segons les teves necessitats. Demana ja la teva cita amb la Laura Egea al 636133060 i descobreix com et pot ajudar a cuidar el teu sòl pelvià.