Blog d'Egea Fisioteràpia

Dolor lumbar: tot el que necessites saber

como prevenir lumbalgia fisioterapia mejores fisios malgrat de mar egea fisioterapia marc egea laura egea fisioterapeutas barcelona dolor lumbar
El dolor lumbar pot convertir-se en un obstacle a la nostra vida quotidiana. En Marc Egea, fisioterapeuta, t'explica què necessites saber sobre la lumbàlgia.

El dolor lumbar pot convertir-se en un obstacle a la nostra vida quotidiana. Pot afectar la nostra comoditat i limitar les nostres activitats diàries. Si en pateixes, aprendre a entendre’l pot ajudar-te a recuperar el control del teu benestar. En Marc Egea, fisioterapeuta d’Egea Fisioteràpia a Malgrat de Mar, t’explica de forma breu el que necessites saber sobre la lumbàlgia.

El dolor lumbar, conegut comunament com a dolor a la part baixa de l’esquena, és considerat com un dolor, tensió muscular o rigidesa localitzats entre el cantell inferior de les costelles i el plec gluti, amb o sense ciàtica. Pot manifestar-se com un dolor agut, crònic o intermitent.

És important tenir en compte que, quan aquest dolor dura més de 3 mesos, ja no es considera un símptoma, sinó una condició per si mateix que es manté en el temps per factors diferents de les causes inicials.

La lumbàlgia té diversos factors de risc, tant biològics com no biològics. Quant als primers, destaquen:

 • Factors genètics: sexe, raça, IMC elevat (obbesitat), resposta al tractament farmacològic…
 • Factors fisiològics: menopàusia, dèficits vitamina D, sensibilitat al dolor…
 • Factors biomecànics: hèrnies discals, síndrome facetari, atrofia i disfunció muscular…

Tot i això, també hi ha factors de risc de dolor lumbar no biològics:

 • Creences: Idees errònies sobre el dolor i com evoluciona aquest. És habitual prendre actituds passives i de por al moviment per la falsa creença que això pot empitjorar la nostra condició.
 • Expectatives: experiències prèvies amb el dolor poden definir com esperem que el dolor evolucioni i es comporti i condicionar la nostra percepció d’aquest dolor.
 • Socials: Fa referència a com l’entorn reacciona al nostre dolor (família, amics…) i com el dolor pot arribar a condicionar les activitats socials (activitats laborals, activitats físiques…)
 • • Psicològics: no sentir-se amb el domini i llibertat sobre el nostre cos i el moviment pot conduir a episodis d’ansietat, estrès i depressió.

Dels factors de risc de lumbàlgia i la prevenció, en parla en Martí Paunero, fisioterapeuta a Egea Fisioteràpia, en aquest vídeo.

En el tractament i la prevenció de la lumbàlgia, l’exercici i l’educació en el dolor són peces clau. Basicament, la prevenció del dolor lumbar passa per:

 • Evitar activitats sedentàries perllongades
 • Mantenir un bon nivell d’activitat física
 • Tenir bons hàbits alimentaris
 • Tenir bons hàbits de descans
 • En cas que es cregui convenient per tenir factors de risc, fer equip amb professionals sanitaris per rebre educació i establir un pla de treball i tractament específic.

Com hem vist, el dolor lumbar és una condició multifactorial. És per això que cal dissenyar un tractament individualitzat i personalitzat amb diferents professionals de la salut. A Egea Fisioteràpia, centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar, podem ajudar-te. Si pateixes dolor lumbar, pots demanar cita amb un dels nostres fisioterapeutes i t’acompanyarem en el procés perquè la lumbàlgia no limiti la teva qualitat de vida. Ens trobaràs al carrer del Carme, 107 (1r-2a) a Malgrat de Mar (Barcelona). Truca’ns o envia un WhatsApp al 636133060.

Sobre Egea Fisioteràpia

Som un centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar. Tractem tot tipus de patologies i lesions i estem especialitzats en fisioteràpia del sòl pèlvià, fisioteràpia esportiva i fisioteràpia pediàtrica. Fem tractaments INDIBA, teràpia d’ones de xoc i pressoteràpia i tenim servei de nutricionista a Malgrat de Mar.

Segueix-nos a

El centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar

La nostra consulta de fisioteràpia està formada per dos box independents on duem a terme les sessions de fisioteràpia i els tractaments amb INDIBA. Comptem amb un box especialment habilitat per a fer tractaments de pressoteràpia i un gimnàs totalment equipat amb material per a realitzar exercici terapèutic en aquells tractaments que ho requereixen.

Les instal.lacions es van ampliar i renovar íntegrament l’any 2022. L’objectiu és oferir als pacients un espai acollidor on puguin dur a terme els seus processos de recuperació de forma còmoda, en un ambient relaxat i amb la tecnologia d’última generació al seu abast. 

Mayra Olan
Mayra Olan
11/07/2023
Estic fent recuperació de les dos cesareas que he tingut i estic súper contenta. Grans professionals.
Noemí
Noemí
05/07/2023
Sempre els mes atents, amables i professionals!
José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
22/06/2023
Llevo años asistiendo a la consula de Egea fisioterapia y lo seguiré haciendo. Encuentro buenas instalaciones atención personalizada y grandes profesionales .
Esther Bel
Esther Bel
23/05/2023
Hace años que conozco este sitio es genial ,muy profesional y el trato exquisito, lo recomiendo el 100%
Miriam C.L
Miriam C.L
17/05/2023
Son unos magníficos profesionales, en contínua formación para ofrecernos el mejor servicio y ayudarnos de la manera más eficiente y eficaz con nuestras lesiones. Encantada con Laura por su delicadeza y profesionalidad para tratar el suelo pélvico, cicatrices... Los recomiendo 100%.
Izan Lopez Vergel
Izan Lopez Vergel
12/05/2023
El millor servei de fisioteràpia de la zona. Realment mai no he tingut cap queixa amb ells, són grans professionals i es nota que són vocacionals. Endavant, seguiu així!
Imma Collet
Imma Collet
08/05/2023
M'estic visitant amb la Laura per millorar el sòl pelvià i des del primer dia em va transmetre molta confiança amb el tracte rebut tan proper. He notat molta millora amb els tractaments i els exercicis que proposa. Totalment recomanable, és una gran professional.
Miquel Salto
Miquel Salto
25/04/2023
Bons professionals, tracte excel·lent i millor atenció
Olívia Caubet
Olívia Caubet
24/04/2023
Totalment recomanable!! Molt atents i professionals!
egea fisioterapia fisioterapeutes malgrat de mar

Egea Fisioteràpia és una clínica de fisioteràpia a Malgrat de Mar (Barcelona). Som fisioterapeutes col.legiats i fem tractaments de fisioteràpia, fisioteràpia esportiva, fisioteràpia del sòl pèlvic i fisioteràpia pediàtrica. Centre INDIBA a Malgrat de Mar. Clínica especialista en ones de xoc a Barcelona. 

Malgrat de Mar – Santa Susanna – Palafolls – Calella – Pineda de Mar – Tordera – Blanes