Blog d'Egea Fisioteràpia

Fisioteràpia respiratòria: com combatre l’excés de mocs?

exceso mocos niños fisioterapia respiratoria fisioterapeuta infantil malgrat de mar clara borrell egea fisioterapia
Amb el fred, arriba l’excés de mocs, un repte per la salut respiratòria dels nens. La Clara Borrell, fisioterapeuta pediàtrica, t’explica com combatre’ls.

Amb el fred, arriba l’excés de mocs que pot convertir-se en un repte per la salut respiratòria dels nens i nenes. Per això, la Clara Borrell, fisioterapeuta pediàtrica a Egea Fisioteràpia, t’explica com combatre’l.

El moc és un sistema de defensa que el cos genera davant una inflamació per l’aparició d’un cos estrany. Està format majoritàriament per aigua i el seu objectiu és defensar-nos.

La mucositat hi és i sempre hi serà, per tots els beneficis que ens aporta. Tot i això, els mocs es converteixen en un problema quan no es mobilitzen i s’acumulen. Això és el que acostuma a passar als nens i nenes. L’acumulació de moc pot provocar l’obstrucció de les vies respiratòries i dificultat per respirar. 

Al contrari del que es creu, que el moc sigui molt verd i espès no vol dir que estigui més infectat. Com més verds i espessos siguin els mocs, més oxidats estaran perquè fa més temps que hi són i això fa que el color es torni més fosc i, la textura, més densa.

La manera per eliminar l’excés de moc depèn d’on estigui localitzat:

Per a eliminar la mucositat que s’acumula al nas, la millor eina són els rentats nasals. Els rentats nasals variaran segons:.

  • Edat
  • Control del cap (molt relacionat amb l’edat)
  • Si col·laboren o no
  • Com és de dens és el moc
  • Quanta pressió fer
  • Quanta quantitat
  • Etc

Què podem utilitzar per fer rentats nasals?

  • Eines: xeringa convencional, xeringa nebulitzada, pera, lota…
  • Sueros: fisiològic o isotònic (+ recomanat) per utilitzar-lo de forma habitual, hipertònic que té més sal en moments puntuals només quan es pauti

La fisioteràpia respiratòria pediàtrica pot ajudar els nens i nenes a mobilitzar el moc del pulmó i drenar-lo. No necessàriament ha de sortir a l’exterior per treure’l, sinó que buscarem que vagi al sistema digestiu i surti per la femta.

La fisioteràpia respiratòria, a més, et donarà eines per gestionar l’excés de moc i tractar i prevenir infeccions respiratòries, tos seca o amb més mucositat, dificultat per dormir o menjar i dificultat per respirar, entre d’altres. A través de sessions personalitzades i amenes per als nens, resolem els teus dubtes i et donem pautes perquè aprenguis com actuar i a fer-ho de forma segura.

A la clínica de fisioteràpia Egea Fisioteràpia, som fisioterapeutes especialistes en fisioteràpia pediàtrica a Malgrat de Mar. El nostre equip compta amb la Clara Borrell, fisioterapeuta infantil, que t’ajudarà detectar on es troba l’excés de moc del teu fill o filla, t’ensenyarà com fer rentats nasals a casa i t’ajudarà a gestionar-lo amb tècniques de fisioteràpia respiratòria. Demana cita amb la Clara Borrell al 636 13 30 60.

Sobre Egea Fisioteràpia

Som un centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar. Tractem tot tipus de patologies i lesions i estem especialitzats en fisioteràpia del sòl pèlvià, fisioteràpia esportiva i fisioteràpia pediàtrica. Fem tractaments INDIBA, teràpia d’ones de xoc i pressoteràpia i tenim servei de nutricionista a Malgrat de Mar.

Segueix-nos a

El centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar

La nostra consulta de fisioteràpia està formada per dos box independents on duem a terme les sessions de fisioteràpia i els tractaments amb INDIBA. Comptem amb un box especialment habilitat per a fer tractaments de pressoteràpia i un gimnàs totalment equipat amb material per a realitzar exercici terapèutic en aquells tractaments que ho requereixen.

Les instal.lacions es van ampliar i renovar íntegrament l’any 2022. L’objectiu és oferir als pacients un espai acollidor on puguin dur a terme els seus processos de recuperació de forma còmoda, en un ambient relaxat i amb la tecnologia d’última generació al seu abast. 

Mayra Olan
Mayra Olan
11/07/2023
Estic fent recuperació de les dos cesareas que he tingut i estic súper contenta. Grans professionals.
Noemí
Noemí
05/07/2023
Sempre els mes atents, amables i professionals!
José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
22/06/2023
Llevo años asistiendo a la consula de Egea fisioterapia y lo seguiré haciendo. Encuentro buenas instalaciones atención personalizada y grandes profesionales .
Esther Bel
Esther Bel
23/05/2023
Hace años que conozco este sitio es genial ,muy profesional y el trato exquisito, lo recomiendo el 100%
Miriam C.L
Miriam C.L
17/05/2023
Son unos magníficos profesionales, en contínua formación para ofrecernos el mejor servicio y ayudarnos de la manera más eficiente y eficaz con nuestras lesiones. Encantada con Laura por su delicadeza y profesionalidad para tratar el suelo pélvico, cicatrices... Los recomiendo 100%.
Izan Lopez Vergel
Izan Lopez Vergel
12/05/2023
El millor servei de fisioteràpia de la zona. Realment mai no he tingut cap queixa amb ells, són grans professionals i es nota que són vocacionals. Endavant, seguiu així!
Imma Collet
Imma Collet
08/05/2023
M'estic visitant amb la Laura per millorar el sòl pelvià i des del primer dia em va transmetre molta confiança amb el tracte rebut tan proper. He notat molta millora amb els tractaments i els exercicis que proposa. Totalment recomanable, és una gran professional.
Miquel Salto
Miquel Salto
25/04/2023
Bons professionals, tracte excel·lent i millor atenció
Olívia Caubet
Olívia Caubet
24/04/2023
Totalment recomanable!! Molt atents i professionals!
egea fisioterapia fisioterapeutes malgrat de mar

Egea Fisioteràpia és una clínica de fisioteràpia a Malgrat de Mar (Barcelona). Som fisioterapeutes col.legiats i fem tractaments de fisioteràpia, fisioteràpia esportiva, fisioteràpia del sòl pèlvic i fisioteràpia pediàtrica. Centre INDIBA a Malgrat de Mar. Clínica especialista en ones de xoc a Barcelona. 

Malgrat de Mar – Santa Susanna – Palafolls – Calella – Pineda de Mar – Tordera – Blanes