Blog d'Egea Fisioteràpia

Lesions més habituals en corredors

prevenir lesions corredors fisioterapia esportiva malgrat de mar marc egea
Les lesions esportives són habituals en els corredors. Descobreix quines són les més habituals de la mà del fisioterapeuta Marc Egea.

Córrer és una forma molt bona de practicar esport. No obstant, les lesions esportives són força habituals. En Marc Egea, el nostre fisioterapeuta esportiu a Malgrat de Mar, t’explica el que necessites saber sobre les lesions en corredors.

Les probabilitats de lesionar-se corrent al llarg d’un any són d’un 27% en nous corredors; un 32% en corredors de llarga distància i un 52% en maratonians. La majoria de les lesions esportives en corredors, un 80%, es deu al sobreús.

Per aquest motiu, els nous runners es lesionen menys, perquè el temps dexposició a aquesta activitat física és menor. Tot i això, també és cert que es lesionen fins a 2 vegades més que els corredors recreacionals (corredors lúdics).

Les lesions més comunes en corredors són les les que es produeixen als genolls, turmells, peus, isquiosurals y a la tibia. A continuació, te’n donem més informació.

Les lesions de genoll en corredors representen un 28%. Aquest percentatge, sobre el 80% de prevalença, es divideix en:

  • Tendinopatia del tendó rotulià (12%). Aquestes tendinopaties produeixen dolor al pol inferior de la ròtula secundària a canvis inflamatoris o degeneratius que milloren amb activitat.
  • Síndrome de la cintilla iliotibial (10%). Aquesta síndrome produeix dolor lateral al genoll pel pinçament de la banda iliotibial contra el fèmur als 20-30 graus de flexió dels genolls.
  • Síndrome del dolor patelofemoral (6%). Produeix dolor al genoll que cursa amb crepitacions i inestabilitat rotuliana que empitjora amb l’exercici físic.

Les lesions de turmell i peu en corredors representen entre un 21 i un 38%. Aquest percentatge, sobre el 80% de prevalença, es divideix en:

  • Esquinç de turmell (19%). Els esquinços de turmell en corredors són lesions lligamentoses agudes d’un o més lligaments laterals del turmell per mecanisme d’inversió del turmell.
  • Tendinopatia d’Aquil·les (6-9%). Les tendinopaties d’Aquil·les en corredors causen dolor posterior al pató, que pot pujar entre 2 i 6 centímetres del tendó d’Aquil·les secundari a processos degeneratius o inflamatoris del tendó. També podeu curses amb crepitacions.
  • Fascitis plantar (5-18%). Les fascitis plantars en runners produeixen dolor localitzat a la cara interna de l’inici de l’arc plantar del peu. Milloren amb l’activitat i també poden presentar inflamació.

Les lesions dels isquiosurals en corredors representen un 19%. Aquest percentatge, sobre el 80% de prevalença, es divideix en:

  • Tendinopatia isquiosural (12%). Les tendinopaties isquiosurals acostumen a donar-se al tendó d’origen, sota el plec gluti. Cursa amb dolor localitzat a causa de canvis inflamatoris o degeneratius i empitjora en asseure’s o córrer.
  • Lesió muscular isquiosural (7%). Les lesions musculars isquiosurals són lesions musquals agudes que se solen produir durant la frenada dels esprints, causa dolor amb la palpació i l’activitat física, hematoma, inflamació i pèrdua de la funció.

Les lesions de la tíbia en corredors representen un 14%. Aquest percentatge, sobre el 80% de prevalença, es divideix en:

  • Síndrome d’estrès tibial medial (10%). Es tracta d’una lesió òssia per estrès que produeix inflamació a la capa superficial de l’os i/o microfractures. Causa dolor a tota la cara interna de la tíbia.
  • Fractura per estrès tibial (4%). Les fractures per estrès tibial són més habituals en dones amb mala densitat òssia. Acostumen a produir-se a la porció mitjana o distal de la tíbia per davant. S’acompanyen amb dificultat per caminar i molt de dolor.

No hi ha una fórmula màgica per prevenir lesions al running. Tot i això, et deixem aquests consells per a la prevenció de lesions de la mà del nostre fisioterapeuta esportiu, Marc Egea. També pots veure’l en vídeo fent clic aquí.

Si t’encanta córrer, però tens por de lesionar-te, demana cita amb els nostres fisioterapeutes esportius a Malgrat de Mar, Marc Egea i Martí Paunero. Ells et poden assessorar i ajudar-te a prevenir el risc de lesions. Si pateixes una lesió, t’ajudarem a recuperar-te com més aviat millor de forma eficaç i segura, perquè puguis tornar a gaudir del running. Som especialistes en INDIBA, que accelera la recuperació de lesions i també en teràpia d’ones de xoc. No deixis que la por de lesionar-te et limiti!

Sobre Egea Fisioteràpia

Som un centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar. Tractem tot tipus de patologies i lesions i estem especialitzats en fisioteràpia del sòl pèlvià, fisioteràpia esportiva i fisioteràpia pediàtrica. Fem tractaments INDIBA, teràpia d’ones de xoc i pressoteràpia i tenim servei de nutricionista a Malgrat de Mar.

Segueix-nos a

El centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar

La nostra consulta de fisioteràpia està formada per dos box independents on duem a terme les sessions de fisioteràpia i els tractaments amb INDIBA. Comptem amb un box especialment habilitat per a fer tractaments de pressoteràpia i un gimnàs totalment equipat amb material per a realitzar exercici terapèutic en aquells tractaments que ho requereixen.

Les instal.lacions es van ampliar i renovar íntegrament l’any 2022. L’objectiu és oferir als pacients un espai acollidor on puguin dur a terme els seus processos de recuperació de forma còmoda, en un ambient relaxat i amb la tecnologia d’última generació al seu abast. 

Mayra Olan
Mayra Olan
11/07/2023
Estic fent recuperació de les dos cesareas que he tingut i estic súper contenta. Grans professionals.
Noemí
Noemí
05/07/2023
Sempre els mes atents, amables i professionals!
José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
22/06/2023
Llevo años asistiendo a la consula de Egea fisioterapia y lo seguiré haciendo. Encuentro buenas instalaciones atención personalizada y grandes profesionales .
Esther Bel
Esther Bel
23/05/2023
Hace años que conozco este sitio es genial ,muy profesional y el trato exquisito, lo recomiendo el 100%
Miriam C.L
Miriam C.L
17/05/2023
Son unos magníficos profesionales, en contínua formación para ofrecernos el mejor servicio y ayudarnos de la manera más eficiente y eficaz con nuestras lesiones. Encantada con Laura por su delicadeza y profesionalidad para tratar el suelo pélvico, cicatrices... Los recomiendo 100%.
Izan Lopez Vergel
Izan Lopez Vergel
12/05/2023
El millor servei de fisioteràpia de la zona. Realment mai no he tingut cap queixa amb ells, són grans professionals i es nota que són vocacionals. Endavant, seguiu així!
Imma Collet
Imma Collet
08/05/2023
M'estic visitant amb la Laura per millorar el sòl pelvià i des del primer dia em va transmetre molta confiança amb el tracte rebut tan proper. He notat molta millora amb els tractaments i els exercicis que proposa. Totalment recomanable, és una gran professional.
Miquel Salto
Miquel Salto
25/04/2023
Bons professionals, tracte excel·lent i millor atenció
Olívia Caubet
Olívia Caubet
24/04/2023
Totalment recomanable!! Molt atents i professionals!
egea fisioterapia fisioterapeutes malgrat de mar

Egea Fisioteràpia és una clínica de fisioteràpia a Malgrat de Mar (Barcelona). Som fisioterapeutes col.legiats i fem tractaments de fisioteràpia, fisioteràpia esportiva, fisioteràpia del sòl pèlvic i fisioteràpia pediàtrica. Centre INDIBA a Malgrat de Mar. Clínica especialista en ones de xoc a Barcelona. 

Malgrat de Mar – Santa Susanna – Palafolls – Calella – Pineda de Mar – Tordera – Blanes