Blog d'Egea Fisioteràpia

Consells per prevenir lesions esportives

com prevenir lesions esportives egea fisioterapia fisioterapeuta esportiu malgrat de mar tordera calella blanes pineda palafolls blanes
No hi ha una fórmula màgica per evitar lesions. Tot i això, en Marc Egea, fisioterapeuta esportiu, et dona claus per reduir riscos.

L’activitat física és clau per tenir una vida saludable. Tot i això, quan practiquem esport entren en joc molts factors i correm el risc de lesionar-nos. Com evitar lesions? No hi ha un remei màgic. En Marc Egea, fisioterapeuta esportiu a Egea Fisioteràpia, et dona algunes claus per reduir el risc de patir lesions esportives.

En primer lloc, cal puntualitzar que les lesions depenen de molts factors, com ara: l’edat, el sexe, antecedents d’altres lesions, medicació que puguem estar prenent o l’índex de massa corporal, entre d’altres.

Fer un escalfament adequat és fonamental per prevenir lesions. Escalfa intentant reproduir l’activitat esportiva que realitzaràs posteriorment a una menor intensitat. A més, pots combinar-ho amb estiraments balístics, entesos com canvis de fase en la contracció muscular de manera ràpida i en amplituds de moviment articular gairebé completes.

Intenta combinar la teva disciplina esportiva amb 1 o 2 dies d’entrenament de força, coordinació i equilibri enfocats al teu esport concret. D’aquesta manera, milloraràs el rendiment, enfortiràs els músculs i reduiràs el risc de lesionar-te.

Mantingues una mentalitat positiva. Relaxa’t i gaudeix de l’entrenament. Això t’ajudarà a reduir l’estrès i, en consequüència, el risc de patir una lesió. Per altra banda, evita el sobreentrenament per arribar als teus objectius. Així, no comprometràs la teva salut física.

Una bona recuperació és tan important com una bona preparació a l’hora d’entrenar. Prioritza el descans. Estableix hàbits de son saludables. Intenta mantenir una bona nutrició i hidratació. Tots aquests punts són essencials per evitar lesions i optimitzar el teu rendiment a llarg termini.

Davant qualsevol dubte, consulta sempre un profesional de la salut. Els fisioterapeutes esportius podem ajudar-te a prevenir lesions, monitoritzar i optimitzar els teus entrenaments.

A Egea Fisioteràpia, som especialistes en fisioteràpia esportiva a Malgrat de Mar. El fisioterapeuta Marc Egea t’assessorarà en la prevenció de lesions i pot ajudar-te en la recuperació i rehabilitació de lesions esportives perquè puguis reincorporarte i gaudir de l’activitat física el més aviat possible. Al nostre centre de fisioteràpia, trobaràs la tecnologia INDIBA, un tractament que t’ajudarà a accelerar la recuperació de lesions. També la teràpia d’ones de xoc, que redueix el dolor i promou la curació i la millora de la funció. Finalment, també podràs demanar assessorament nutricional a la nostra nutricionista a Malgrat de Mar.

Sobre Egea Fisioteràpia

Som un centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar. Tractem tot tipus de patologies i lesions i estem especialitzats en fisioteràpia del sòl pèlvià, fisioteràpia esportiva i fisioteràpia pediàtrica. Fem tractaments INDIBA, teràpia d’ones de xoc i pressoteràpia i tenim servei de nutricionista a Malgrat de Mar.

Segueix-nos a

El centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar

La nostra consulta de fisioteràpia està formada per dos box independents on duem a terme les sessions de fisioteràpia i els tractaments amb INDIBA. Comptem amb un box especialment habilitat per a fer tractaments de pressoteràpia i un gimnàs totalment equipat amb material per a realitzar exercici terapèutic en aquells tractaments que ho requereixen.

Les instal.lacions es van ampliar i renovar íntegrament l’any 2022. L’objectiu és oferir als pacients un espai acollidor on puguin dur a terme els seus processos de recuperació de forma còmoda, en un ambient relaxat i amb la tecnologia d’última generació al seu abast. 

Mayra Olan
Mayra Olan
11/07/2023
Estic fent recuperació de les dos cesareas que he tingut i estic súper contenta. Grans professionals.
Noemí
Noemí
05/07/2023
Sempre els mes atents, amables i professionals!
José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
22/06/2023
Llevo años asistiendo a la consula de Egea fisioterapia y lo seguiré haciendo. Encuentro buenas instalaciones atención personalizada y grandes profesionales .
Esther Bel
Esther Bel
23/05/2023
Hace años que conozco este sitio es genial ,muy profesional y el trato exquisito, lo recomiendo el 100%
Miriam C.L
Miriam C.L
17/05/2023
Son unos magníficos profesionales, en contínua formación para ofrecernos el mejor servicio y ayudarnos de la manera más eficiente y eficaz con nuestras lesiones. Encantada con Laura por su delicadeza y profesionalidad para tratar el suelo pélvico, cicatrices... Los recomiendo 100%.
Izan Lopez Vergel
Izan Lopez Vergel
12/05/2023
El millor servei de fisioteràpia de la zona. Realment mai no he tingut cap queixa amb ells, són grans professionals i es nota que són vocacionals. Endavant, seguiu així!
Imma Collet
Imma Collet
08/05/2023
M'estic visitant amb la Laura per millorar el sòl pelvià i des del primer dia em va transmetre molta confiança amb el tracte rebut tan proper. He notat molta millora amb els tractaments i els exercicis que proposa. Totalment recomanable, és una gran professional.
Miquel Salto
Miquel Salto
25/04/2023
Bons professionals, tracte excel·lent i millor atenció
Olívia Caubet
Olívia Caubet
24/04/2023
Totalment recomanable!! Molt atents i professionals!
egea fisioterapia fisioterapeutes malgrat de mar

Egea Fisioteràpia és una clínica de fisioteràpia a Malgrat de Mar (Barcelona). Som fisioterapeutes col.legiats i fem tractaments de fisioteràpia, fisioteràpia esportiva, fisioteràpia del sòl pèlvic i fisioteràpia pediàtrica. Centre INDIBA a Malgrat de Mar. Clínica especialista en ones de xoc a Barcelona. 

Malgrat de Mar – Santa Susanna – Palafolls – Calella – Pineda de Mar – Tordera – Blanes