Blog d'Egea Fisioteràpia

5 mites sobre la incontinència urinària

tratamiento incontinencia urinaria fisioterapia egea fisioterapeutas malgrat de mar mejores fisios suelo pelvico sol pelvia perdidas de orina
La incontinència urinària afecta moltes persones, però, sovint, està envoltada de mites. La Laura Egea, fisioterapeuta del sòl pelvià, els desmenteix.

La incontinència urinària afecta moltes persones, però, sovint, està envoltada de mites. És normal que s’escapin 1 o 2 gotes de pipí de tant en tant? És bo anar al lavabo per si de cas? La Laura Egea, fisioterapeuta del sòl pelvià a Egea Fisioteràpia, t’explica la veritat sobre els mites de la incontinència urinària. Mira aquest vídeo!

No és recomanable anar cada dos per tres a orinar ‘per si de cas’. Si obligues la bufeta a buidar-se quan encara no està plena, faràs que s’acostumi a buidar-se amb petites quantitats. A la llarga, necessitaràs anar a fer pipí més sovint.

Per altra banda, tampoc no és bo aguantar les ganes de fer pipí fins al punt d’haver d’anar al lavabo corrents o amb molèsties. Això pot causar distensió a la bufeta de l’orina i tensió al sòl pelvià.

Cada incontinència pot tenir una causa diferent. Per això, el tractament de la incotinència urinària s’haurà d’adaptar a cada cas. És cert que des de la fisioteràpia a vegades necessitem fer una reeducació de la bufeta. Per això, posem uns exercicis i unes pautes, però sempre supervisades per un professional.

Els exercicis de Kegel són els més famosos, però n’hi ha més i, en ocasions, no són recomanables si pateixes incontinències. També, hi ha més eines a part de les boles xineses. Per exemple: electroestimuladors, biofeedback… Per això, és important valorar cada cas.

Sí que és cert que l’edat s’associa amb un factor de risc de patir incontinència urinària. Tot i això, no és una condició normal de l’envelliment. La incontinència la pateixen persones de totes les edats. A més, els homes també pateixen incontinència urinària (no només les dones).

Per molt petita que sigui la pèrdua d’orina, estem parlant d’una incontinència. Per tant, no és normal i no és una cosa que hagis d’ignorar. Per això, és recomanable consultar un professional sanitari.

Des de la fisioteràpia, podem ajudar-te. A Egea Fisioteràpia, clínica de fisioteràpia a Malgrat de Mar, comptem amb la Laura Egea, fisioterapeuta del sòl pelvià, que avaluarà el teu cas i et proposarà un tractament personalitzat i adaptat a les teves necessitats per ajudar-te a tractar la incontinència urinària i millorar la teva qualitat de vida.

Sobre Egea Fisioteràpia

Som un centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar. Tractem tot tipus de patologies i lesions i estem especialitzats en fisioteràpia del sòl pèlvià, fisioteràpia esportiva i fisioteràpia pediàtrica. Fem tractaments INDIBA, teràpia d’ones de xoc i pressoteràpia i tenim servei de nutricionista a Malgrat de Mar.

Segueix-nos a

El centre de fisioteràpia a Malgrat de Mar

La nostra consulta de fisioteràpia està formada per dos box independents on duem a terme les sessions de fisioteràpia i els tractaments amb INDIBA. Comptem amb un box especialment habilitat per a fer tractaments de pressoteràpia i un gimnàs totalment equipat amb material per a realitzar exercici terapèutic en aquells tractaments que ho requereixen.

Les instal.lacions es van ampliar i renovar íntegrament l’any 2022. L’objectiu és oferir als pacients un espai acollidor on puguin dur a terme els seus processos de recuperació de forma còmoda, en un ambient relaxat i amb la tecnologia d’última generació al seu abast. 

Mayra Olan
Mayra Olan
11/07/2023
Estic fent recuperació de les dos cesareas que he tingut i estic súper contenta. Grans professionals.
Noemí
Noemí
05/07/2023
Sempre els mes atents, amables i professionals!
José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
22/06/2023
Llevo años asistiendo a la consula de Egea fisioterapia y lo seguiré haciendo. Encuentro buenas instalaciones atención personalizada y grandes profesionales .
Esther Bel
Esther Bel
23/05/2023
Hace años que conozco este sitio es genial ,muy profesional y el trato exquisito, lo recomiendo el 100%
Miriam C.L
Miriam C.L
17/05/2023
Son unos magníficos profesionales, en contínua formación para ofrecernos el mejor servicio y ayudarnos de la manera más eficiente y eficaz con nuestras lesiones. Encantada con Laura por su delicadeza y profesionalidad para tratar el suelo pélvico, cicatrices... Los recomiendo 100%.
Izan Lopez Vergel
Izan Lopez Vergel
12/05/2023
El millor servei de fisioteràpia de la zona. Realment mai no he tingut cap queixa amb ells, són grans professionals i es nota que són vocacionals. Endavant, seguiu així!
Imma Collet
Imma Collet
08/05/2023
M'estic visitant amb la Laura per millorar el sòl pelvià i des del primer dia em va transmetre molta confiança amb el tracte rebut tan proper. He notat molta millora amb els tractaments i els exercicis que proposa. Totalment recomanable, és una gran professional.
Miquel Salto
Miquel Salto
25/04/2023
Bons professionals, tracte excel·lent i millor atenció
Olívia Caubet
Olívia Caubet
24/04/2023
Totalment recomanable!! Molt atents i professionals!
egea fisioterapia fisioterapeutes malgrat de mar

Egea Fisioteràpia és una clínica de fisioteràpia a Malgrat de Mar (Barcelona). Som fisioterapeutes col.legiats i fem tractaments de fisioteràpia, fisioteràpia esportiva, fisioteràpia del sòl pèlvic i fisioteràpia pediàtrica. Centre INDIBA a Malgrat de Mar. Clínica especialista en ones de xoc a Barcelona. 

Malgrat de Mar – Santa Susanna – Palafolls – Calella – Pineda de Mar – Tordera – Blanes